JFK Schilderwerk     0644363156

 

6% BTW Regeling

 

 

Schilderen en stukadoren van woningen van 2 jaar en ouder

Het schilderen en stukadoren van woningen van 2 jaar en ouder (tot 15 september 2009 was het verlaagde tarief van toepassing op woning ouder dan 15 jaar) valt onder het 6%-tarief (tabel I, post b8).

Ook behangen valt onder het 6%-tarief.

De hoedanigheid van dienst verrichter en afnemer

Voor de toepassing van het 6%-tarief is het niet noodzakelijk dat een schilders-/stukadoorsbedrijf het schilder-/stukadoorswerk verricht: ook aannemers, klusbedrijven en dergelijke die (onderdelen van) schilders -/stukadoorswerk uitvoeren mogen het 6%-tarief hanteren. Ook is het niet noodzakelijk dat de opdrachtgever een particulier is: het 6%-tarief geldt ook als woning bouwcorporaties en dergelijke opdracht geven tot het verrichten van schilder-/stukadoorswerk in particuliere woningen.

Onderaanneming

Als schilder-/stukadoorswerk in onderaanneming wordt verricht (bijvoorbeeld bij renovatieprojecten), is het 6%-tarief zowel in de relatie hoofdaannemer- opdrachtgever als in de relatie hoofdaannemer -onderaannemer van toepassing.

Schilder-/stukadoorswerk dat is opgenomen in aannemingsprojecten

Als schilder-/stukadoorswerk deel uitmaakt van een bepaald aannemingswerk, mag het schilder-/stukadoorswerk voor de tarieftoepassing worden afgesplitst voor uw woning of pand.
Voorwaarde is dat de aannemer het schilderwerk -/stukadoorswerk op zijn offerte en factuur afsplitst van het overige werk.